Toimituskulut nyt 0€
29 toukokuun, 2018
ETSIMME JOUKKOOMME AUTONPESIJÄÄ
23 heinäkuun, 2019
Toimituskulut nyt 0€
29 toukokuun, 2018
ETSIMME JOUKKOOMME AUTONPESIJÄÄ
23 heinäkuun, 2019

Auton ovien vaimentaminen

Ajomelun vähentäminen parantaa kuljettajan keskittymiskykyä eikä stereoitakaan tarvitse huudattaa nupit kaakossa. Matkustusmukavuus paranee huomattavasti kun vieruskaverin kanssa voi keskustella normaalilla äänellä. Mainittakoon vielä handsfreen toiminnan paraneminen. Äänieristyksellä on myös vaikutusta ilmastoinnin toimintaan, sillä äänieristeet eristävät lämpöä jolloin talvella auto lämpenee nopeammin ja vastaavasti kesällä se pysyy viileänä.

Mikäli autolla ajetaan paljon, esimerkiksi äänekkäällä pakettiautoilla työajoa, on ajomelulla tietenkin myös terveydellisiä vaikutuksia.

Auton ovien vaimentaminen on tehokas keino vaimentaa ajomelua sekä samalla tehostaa merkittävästi kaiuttimien äänentoistoa. Ovia vaimennettaessa tulee muistaa ettei ovikoteloiden alaosien vesireikiä saa peittää, mutta muut reiät tulee peittää huolella. Oppaamme on kirjoitettu ajatellen “peruskäyttäjää”, jolle auton vaimennus ei ole entuudestaan tuttua puuhaa. Olemme myös kasanneet valmiin paketin kahden oven vaimentamiseen.

1. Värinänvaimennus

Värinänvaimennus tehdään oven peltipintoja vasten kiinnittämällä niihin värinänvaimennukseen tarkoitettuja butyylimattoja. Tärkeintä on saada peitetyksi 70-80% pinta-alasta, joten ei haittaa jos jokin hankala nurkka vaimentamatta.

Tuotteet: DrArtex Earth-sarja (Lite, Iridium, Gold HD, Quatro) tai Sky-sarja (Pallium, Armor)

Tuotteen valinta: Valitse käytettävä materiaali käytössä olevan tilan mukaan. Mitä paksumpi matto, sitä suurempi vaimennus.

  1. Poista oven muoviverhoilu. Suosittelemme käyttämään erikoistyökaluja (mieluiten muovipinnoitettua), jolla on helppo napsauttaa kiinnikkeet ehjänä irti.
  2. Puhdista pinnat ja tee niihin rasvanpoisto. Jotta materiaalit tarttuvat kunnolla pintoihin eivätkä irtoa, tulee ne puhdistaa esimerkiksi IPA:lla (isoprpyleeni) 25-50% seoksella. Käytettäessä vahvoja puhdistusaineita kannattaa varoa tiivisteitä, ym. kumiosia jotka voivat vaurioitua. IPA haihtuu jälkiä jättämättä joten pinta on valmis asennukseen tämän jälkeen.
  3. Mittaa ja tee tarvittavat mallipalat. Helpoin tapa on tehdä ohuesta pahvista mallipalat joiden avulla saat leikattua sopivan palan mattoa.
  4. Leikkaa matosta tarvittavat palat. Maton leikkaus on helpointa katkoteräveitsellä.
  5. Asennus. Poista maton liimapinnan suojapaperi ja aseta matto vaimennettavalle pinnalle. Painele matto käsin tai rollerilla huolellisesti kiinni aloittaen keskeltä ja etenemällä reunoja kohti. Älä käytä teräviä esineitä ettet vaurioita auton peltipintaa. Huom! Älä asenna mattoja limittäin sillä se vaikuttaa negatiivisesti vaimennustehoon. Pyri aina asentamaan mattojen reunat ”puskuun” toisiaan vasten.

2. Äänieristys

Äänieristyksen tarkoituksena on poistaa ovikoteloiden kaikuminen sekä vaimentaa auton ulkopuolelta tulevia ääniä. Tähän käytetään pehmytmattoja joiden valinta perustuu niiden paksuuden lisäksi kosteuden sietoon. Esimerkiksi DrArtex Baffle+, Autofun SPL T4 ja SIM A4+ soveltuvat parhaiten kohteisiin joissa ollaan tekemisissä kosteuden kanssa (konepelti ja ovet). Kun taas DrArtex Lace tuotteet soveltuvat paremmin sisäpintojen kuten ovi- ja kattoverhoilun vaimentamiseen.

Tuotteet (ovipanelin sisäpinta): DrArtex Lace 05, Lace 15, Baffle+
Tuotteet (värinanvaimennusmaton päälle): Autofun SPL T4, SIM A4+Baffle+

Tuotteen valinta: Valitse käytettävä materiaali käytössä olevan tilan mukaan ja kosteusvaatimusten mukaan. Mitä paksumpi matto, sitä suurempi vaimennus.

  1. Mittaa ja tee tarvittavat mallipalat. Helpoin tapa on tehdä ohuesta pahvista mallipalat joiden avulla saat leikattua sopivan palan mattoa.
  2. Leikkaa matosta tarvittavat palat. Maton leikkaus on helpointa katkoteräveitsellä.
  3. Asennus. Poista maton liimapinnan suojapaperi ja aseta matto vaimennettavalle pinnalle. Huom! pehmeissä materiaaleissa on erittäin tarttuva liimapinta, joten ole varovainen asennuksen aikana. Painele matto käsin huolellisesti kiinni aloittaen keskeltä ja etenemällä reunoja kohti. Älä käytä teräviä esineitä ettet vaurioita auton pintaa. Muista myös pyöräyttää vaimennusmateriaalia johtonippujen ja muiden irrallisten osien kuten liittimien ympärille.
  4. Kiinnitä ovipaneeli paikalleen.

 

3. Ovitiivisteiden korjaus

DrArtex Red Wind on täysin uusi ovitiivisteen väsyneisyyteen ja sen aiheuttamaan suhinan / vihellyksen eliminoimiseen kehitetty tuote. RedWind mahdollistaa huonojen ja kalliiden ovitiivisteiden korjaamisen kohtuullisin kustannuksin ilman niiden vaihtamista. RedWind pujotetaan olemassa olevan ovitiivisteen sisälle vetovaijerin tms. avulla. 

 

 

 

 

4. Lisätuotteet

Ovissa on mahdollista käyttää myös kaiuttimien taakse sijoitettavia diffuusoreja. DrArtex Super Diffusion on akustiikkalevy / diffuusori, joka poistaa kaiuttimen heijastuvien ääniaaltojen säröytymät ja parantaa kaiuttimen suorituskykyä merkittävästi.